Laptop tisztítási szolgáltatás a szervizben

Laptop tisztítás szervizben

Félévente szervizben tisztíttatom a laptopomat. Portalanítás

Ne feledd, hogy a laptop tisztítása fontos működtetési feltétel. Ha a mobil számítógéped több mint 6 hónapja nem volt karbantartáson, akkor valószínűleg meg kell tisztítani és ki kell cserélni a hőpasztát. Ha ez nem történik meg időben, a géped túlmelegedhet, ami után az alaplap komponensei meghibásodhatnak. Az ajánlott budapesti szervizben megtisztíttathatod notebookodat. A szakemberek gondosan szétszerelik a készüléket, megtisztítják a portól, valamint kicserélik a hőpasztát, és szükség esetén felújítják a teljes hűtőrendszert.

Ne szedd szét otthon a laptopodat!

Laptop hűtőborda tisztítás

Elszennyeződött hűtőborda tisztítása

A laptop hűtőrendszerének karbantartása, tisztítása rendkívül fontos, melyet csak szervízben, hozzáértő szakember végezhet el. A garanciás laptop műanyag borítását tilos megbontani, de a régebbi gépek szétszerelését is jobb, ha szervizes végzi el. Mivel a legtöbb laptop szervizben jutányos árú szolgáltatás a laptop hűtőrendszerének tisztítása, ezért érdemes azt megrendelni.

A laptop hűtőrendszere több részből áll: termocső, érintkező, hőfelvevő felület, hűtőbordák és ventilátor. A hűtőrendszer meghibásodása bármely alkatrésznél előfordulhat. A két leggyakrabban előforduló probléma, a hűtőbordák eltömődése és a termopaszta kiszáradása, de a ventilátor mechanikai meghibásodása sem elkerülhető. A legritkább esetben fordul elő, hogy a hűtőcső tömítése sérül meg, ilyenkor csak a gyors csere segít a laptopon, minden más esetben a laptopszerviz tisztító szolgáltatását kell igénybe venni.

Saját kezű laptoptisztítás

A felhasználók gyakran végzik saját kezűleg a laptop tisztítását. Ez bizonyos esetekben indokolt lehet, de ilyenkor is jó egy szervizes szakember tanácsát kikérni, aki megfelelő eszközöket és tisztítószereket tud ajánlani a házi szereléshez.

A legtöbb laptoptulajdonos szétszerelés nélkül, porszívó segítségével próbálja meg portalanítani a gépet. Ez sajnos nem célravezető, hiszen a bordák között összegyűlő, a nedvesség hatására nagyobb csomókká összeálló anyagot nem képes kiszippantani a mobil számítógép belsőjéből.

Sűrített levegős laptoptisztítás

Az egyik legjobb módja a hűtőrendszer tisztításának, ha szétszerelés után, sűrített levegős spray segítségével fújjuk ki a beragadt piszkot. Ilyen eszközt a laptop szervizben vásárolhatsz. A tisztító szolgáltatást végző cég mindig tud néhány hasznos tanácsot adni a házi barkácsoláshoz is.

Fontos! A helytelenül használt sűrített levegős flakonból folyékony oxigén ömölhet a laptopba, ami meghibásodást okozhat. Minden esetben alaposan olvassuk el a használati utasítást és gondosan tartsuk be a kéztartási szabályt.

Miért kell tisztítani a laptopot?

A korai számítógépek és alacsony teljesítményű laptopok kevés hőt termeltek, ezért a hűtés sem volt ennyire fontos. A mostani gépekben a processzor mellet a videokártya és a memória is jelentős hőmennyiséget ad le. A laptop műanyag házában nem elégséges a hely a megfelelő légáramlás kialakítására, ezért a hűtőrendszer tökéletes működésére kell hagyatkozni. Ha a rendszer elromlik vagy eltömődik, rendkívül gyorsan, 120 C fok fölé is mehet a gép hőmérséklete, ami leégést is okozhat.

A notebook tisztítását és megfelelő ápolását a Budapesten működő, javítási és karbantartási szolgáltatásokat nyújtó, megbízható szervizben végezhetik el a hozzáértő szakemberek gyorsan és garanciát vállalva a hardver tökéletes működésére. További érdekes és izgalmas témákról olvasnivalót ajánlunk itt: számítástechnika karbantartás és javítás, tisztítási szolgáltatás, laptop kijelző javítás, szerviz olcsón, budapest notebook webshop, hardver vásárlás és beszerelés.

Hozzászólások lezárva.