Miért nem töltődik a laptop akkumulátora?

nem tölt a laptop akkumulátor

Szükséges lehet a szervizi szolgáltatás

Legvalószínűbb okok arra, miért nem töltődik a laptop akkumulátora:

Hibás csatlakozás. Győződj meg róla, hogy a töltő a laptophoz és a konnektorhoz is megfelelően van csatlakoztatva. Ellenőrizd a kábelt és a csatlakozókat, nem sérültek-e.

Hibás töltő. Lehet, hogy maga a töltő az, ami meghibásodott. Próbálj meg egy másik laptoptöltőt használni, ha lehetséges.

Akkuprobléma. Az akkumulátor elhasználódhatott vagy meghibásodhatott. Ha a laptop régi, ez lehet valószínű ok. Cserére lesz szükség.

Szoftverprobléma. Lehet, hogy a laptop szoftverének hibája, elavultsága akadályozza az akkumulátor töltését. Frissítsd az operációs rendszert és az illesztőprogramokat a legújabb verzióra.

Ha nem tudod megállapítani a probléma okát, javasoljuk, hogy fordulj a laptop gyártójához vagy vidd szervizbe a mobil PC-t.

Laptop javítási tanácsok, szerviz

Laptop akkumulátor szerviz csere

Könnyen cserélhető a laptop akkumulátor nemcsak szervizben, otthon is.

Mint a fenti kép illusztrálja, nagy ijedséget okozhat, ha nem töltődik a laptop akkumulátora, ám nem kell megijedned. Ha épp nincs égető szükséged a laptopra, mint hordozható számítógépre, nem sürgős ellátogatni a szervizbe, mert internetes webshopban is megvásárolhatod az új töltőt és/vagy akkumulátort, néhány egyszerű hibát pedig saját kezűleg is elháríthatsz.

Tudd: minden lítiumion akkumulátornak megvan a maga életciklusa, csak meghatározott számú töltést és lemerítést tud elviselni, és ez a szám függ a hőmérsékleti tartományok betartásától. A laptop akkumulátorok meglehetősen érzékenyek a helyes használatra, de még a körültekintő alkalmazás mellett is elérkezik élettartamuk vége.

Valóban az akku a probléma?

Ha tehát a laptop nem működik akkumulátorról, elsősorban kapcsoljuk be a gépet töltőről. Ha a laptoptöltő segítségével a gép működik, akkor valóban az akkumulátor ment tönkre. Ellenkező esetben a laptop egyéb hardvereit kell megvizsgálni, valószínűleg érdemes a gépet szervizbe vinni.

Mit tegyek, ha egyik pillanatról a másikra tönkrement a laptop akkumulátora?

Rosszul indul a nap, ha egyik reggel arra ébredsz, hogy hiába tetted Power töltőre, a laptop akkumulátora egyáltalán nem üzemképes (de tegnap még minden rendben volt), akkor nem kell azonnal a legrosszabbra gondolnod. Egészen egyszerűen megoldható a probléma, legalábbis megér egy próbát. Valószínűleg a laptop BIOS-ában kell kicsit kotorásznod a következő módon:

  1. Húzz ki, kapcsolj le, áramtalaníts mindent.
  2. Távolítsd el a laptop akkumulátorát.
  3. Nyomd le a bekapcsológombot, tartsad így 20-50 másodpercen keresztül.
  4. Csatlakoztasd a laptoptöltőt és helyezd áram alá a gépet (az akkumulátort ne tedd vissza).
  5. Indulás után lépj be a BIOS-ba (általában F2 vagy F12 billentyű).
  6. A beállítások között válaszd ki a gyári beállításokat (Restore Defaults).
  7. Mentés és kilépés.
  8. A laptopot a bekapcsológomb 5-10 másodperces lenyomásával kapcsolhatod ki.
  9. Helyezd vissza a laptopakkut.
  10. Kapcsold be a gépedet.

Remélhetőleg megoldódott a probléma, ha mégsem, keresd fel az Arvisura Dell laptop szervizt Budapesten.

Cikkünkben arról írtunk, miért nem töltődik a laptop akkumulátora és mit tehetsz, ha ezt a meghibásodást tapasztalod? Érdemes ellenőrizni a töltőt, ha ez nem segít, be kell vinned a notebookot egy szervizbe. Itt a számítógépet hozzáértő szakemberek javítják meg rövid határidőn belül.

Hozzászólások lezárva.